Odwiedź nas na Facebooku

Menu



 

Menu

Tworząc dla (Was) nowe kompozycje w menu  restauracji Perła, chcę zwrócić uwagę na bardzo jakościowe i świeże produkty użyte do mojego gotowania.

Chciałbym podzielić się z Wami moją interpretacją dobrej i nie do końca oczywistej kuchni. Chcę pokazać kuchnię dobrze nam znaną w nowych odsłonach i aranżacjach. Chciałbym, by kwintesencją Waszych spotkań z nami była refleksja o smaku i kuchni naszych mam czy babci, ale w zupełnie innych i ciekawych formach prezentacji. Chcę Was pozytywnie zaskakiwać i pobudzać zmysły.

Życzę tego sobie, by zabierać Was w kulinarną podróż do tego co znane i lubiane oraz odkrywać nowe ciekawe i oryginalne  smaki, szczególnie biorąc pod lupę kuchnię regionalną z lokalnymi produktami.

Chciałbym , żebyście się czuli jak w domu, by atmosfera tego miejsca zawsze Wam sprzyjała odwiedzając nas jak swoich dobrych znajomych.

Chcemy wraz z moim zespołem być dla Was i spełniać Wasze oczekiwania

Z kulinarnym pozdrowieniem szef kuchni Patryk Kotarba i Piotr Jamróz z zespołem 

Patryk Kotarba 

Szef kuchni

Executive szef w Grupie Scandale zarządzający trzema dużymi restauracjami.

Absolwent krakowskiej szkoły gastronomicznej, były szef kuchni tworzący od podstaw pracę na kuchni w restauracji Ponidzie w 4-gwiazdkowym hotelu „Słoneczny Zdrój” w Busko-Zdroju. Umiejętności i doświadczenie zdobywał m.in. w renomowanej restauracji „Le Scandale” oraz znanym podkrakowskim kompleksie „Dwór w Tomaszowicach”.

Pasjonat kuchni francuskiej. Często sięgał po tradycyjne produkty regionów Polski łącząc je z innowacyjnymi technikami przyrządzania dań. Gotował dla Prezydenta RP, Prezydenta Niemiec, polityków, aktorów i gości z zagranicy.

Prowadzi szkolenia, pokazy gotowania na żywo i eventy kulinarne różnych kuchni świata. Chcąc dzielić się swoją pasją z młodymi adeptami sztuki, współtworzy Ogólnopolskie konkursy kulinarne i zasiada niejednokrotnie jako członek jury w prestiżowych konkursach.

 Trzykrotny zdobywca „żółtej czapki” Przewodnika Gault&Millau, doceniony za wykorzystywanie najwyższej jakości produktów i autorskie kompozycje, takie jak zupa z fasoli korczyńskiej „Niech to diabli… w Busku pyszną zupę dali” oraz „Łosoś pachnący kubańską kawą w towarzystwie dyni”.

Jedyny w tych latach uczestnik  z regionu świętokrzyskiego w ogólnoświatowym projekcie „Good France” oraz poszerzając swoje kompetencje zawodowe uzyskuje tytuł Mistrza w zawodzie kucharz przyznany przez Pomorską Akademię Kulinarną.

Uczestnik w 2017 roku prestiżowego szkolenia w szkole Bocuse’a w Lyon.